Fin*SatuMainen
                                       *** Maine Coonit***

 

 

SatuMainen kissala sijaitsee Porissa. Maine coon -harrastukseni alkoi vuonna 2000, kun hankin ensimmäisen maine coonin, Halden coon's Igor. Iikon myötä ihastuin pääsemättömästi tähän rotuun sen vertaansa vailla olevan persoonallisuuden takia.

Harrastus eteni pian kasvatustyöksi, jonka päämäärät painottuvat selkeästi luonteeseen sekä terveyteen, joskin rodunomainen ulkonäkö on myös tärkeää. Kasvattajanimi FIN*SatuMainen hyväksyttiin FIFessä kesällä 2001. Ensimmäinen pentue syntyi kesällä 2003.

Perheeseeni kuuluu minun ja mieheni lisäksi 2 poikaa, jotka osallistuvat mielellään kissojemme hoitoon.


Tommi kesällä 2008

 


Teemu kesällä 2008

Tällä hetkellä kotonani on kolme maine coon -kissaa: leikkaamaton tyttö sekä kaksi kastraattia: tyttö ja poika. Kissat ovat  ensisijaisesti lemmikkejä ja perheenjäseniä, jotka osallistuvat perheemme jokapäiväisiin askareisiin ja elämäämme. Kissamme ovat sisäkissoja, jotka ulkoilevat valvotusti ulkotarhassa.

 

Kaikki pennut kasvavat täysivaltaisina perheemme jäseninä. Suurin osa kasvateistani myydään lemmikiksi. Jälkeläisteni näyttelymenestys lämmittää kohdalle osuessa mieltäni, mutta se ei ole tärkeintä. Tärkeintä mielestäni on löytää jokaiselle pennulle sille sopiva, rakastava ja pysyvä koti.

 

Kasvatustoiminnassa noudatan FIFen eli kansainvälisen kissajärjestön ohjeita ja standardeja. Kissani ovat FelV (eli kissaleukoosi) ja  FIV (eli kissa-aids) sekä MyBPC3-testattuja ja käyttämiltäni uroksilta vaadimme samaa. Kasvatuksessa käyttössä olevien omien kissojen sydämet ja munuaiset ultrataan sekä lonkat kuvataan. Kasvatuksessa panostan laatuun, ei määrään.


SatuMainen Ahaa Aikalisä &
SatuMainen Aito Arvolahja, 5 viikon ikäisinä

 

Pentuja minulla on noin kerran vuodessa. Toivon että pennun hankinta on tarkoin ennalta harkittu. Siksi käytössäni onkin varausmaksu. Mikäli pentu myydään lemmikiksi, sen myyntisopimukseen tulee ehto pennun leikkauttamisesta ensimmäiseen ikävuoteen mennessä.

Kaikki yhdistelmät ovat huolella harkittuja ja tavoitteeni luonteen, ulkonäön ja terveyden suhteen ovat korkealla. Ihanteellinen maine coon on ensisijaisesti erittäin terverakenteinen ja hyväluonteinen. Tietenkin on upeaa, jos samainen kissa on hyvän sukutaulun omaava, mahtava periyttäjä ja vielä pisteenä i:n päälle, menestyy näyttelyissä.

Yleinen laadukkuus, reippaat ja mukavat luonteet, hyvät sukutaulut, terveys – siinä hyviä ominaisuuksia. Käyttötarkoitus maine coonilla on mielestäni olla rakas seuralainen, joten luonne on avainasemassa terveyden ohella. Tärkeintä on mukava yhdessäolo kissojen kanssa ja se erityinen henkinen yhteys, joka maine coonien kanssa muodostuu.

 

Marjo Klankki
Kulmalantie 4
28130 PORI
puh. 044 541 0071
marjo.klankki(at)dnainternet.net  

 

Webdesign MKlankki